Άρθρα - νέα

Τύπωμα σε μπλουζάκι

Τύπωμα σε μπλουζάκι με τεχνικές όλων των ειδών

Τύπωμα σε μπλουζάκι με τεχνικές όλων των ειδών

Τύπωμα σε μπλουζάκι με τεχνικές όλων των ειδών είναι μια νέα μόδα που μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας μπλουζάκι σε ότι σχέδιο σκεφτούμε και να το υλοποιήσουμε. Υπάρχουν πολλές τεχνικές που μπορούμε να φτιάξουμε ένα μπλουζάκι. Για μαζικές παραγωγές που συμφέρουν η τεχνική που χρησιμοποιείτε είναι η μεταξοτυπία. Το κατάστημα μας σας παρέχει τη δυνατότητα να φτιάξετε μόνοι το μπλουζάκι που θέλετε με ένα μοναδικό πρόγραμμα online επεξεργασίας που διαθέτει πατώντας κλικ εδώ

Η μεταξοτυπία είναι τεχνική εκτύπωσης για την δημιουργία μιας εικόνας με τη χρήση ενός πλαισίου με τεντωμένο πάνω σε αυτό ένα πλέγμα. Μεταξοτυπία ονομάζεται, επίσης, και η εικόνα που εκτυπώνεται με αυτή την τεχνική. Ξεκίνησε ως βιομηχανική εφαρμογή και υιοθετήθηκε από Αμερικανούς καλλιτέχνες στις αρχές του 20ου αιώνα. Το κίνημα της Ποπ Αρτ (Pop Art) τη δεκαετία του ΄60 έκανε ευρύτερα γνωστή την τεχνική.

Πολλές απ΄ τις πιο γνωστές δουλειές του Άντι Γουόρχολ (Andy Warhol) δημιουργήθηκαν με τη χρήση αυτής της τεχνικής. Πλέον είναι μια δημοφιλής τεχνική τόσο στις Καλές Τέχνες όσο και στη βιομηχανία. Στην οποία χρησιμοποιείται κυρίως για εκτύπωση διαφόρων θεμάτων πάνω σε μπλούζες, καπέλα, κεραμικά, γυαλί, πολυουρεθάνη, πολυπροπυλένιο, χαρτί, μέταλλο και ξύλο. Η μεταξοτυπία συχνά προτιμάται έναντι της κλασικής εκτύπωσης λόγω χαμηλότερου κόστους. Αλλά και επειδή με αυτή την τεχνική μπορούμε να τυπώσουμε σε μια μεγάλη γκάμα επιφανειών και υλικών. (πηγή Wikipedia.org)

Μηχανή μεταξοτυπίαςεδώ είναι η μηχανή που μπορούμε να φτιάξουμε τα μπλουζάκια με μεταξοτυπία

 

Για μικρότερες παραγωγές χρησιμοποιείτε το βινύλιο που είναι εξαιρετικής αντοχής υλικό και μεταφέρεται στο ρούχο με πρέσα θερμομεταφοράς. Δημιουργούμε το σχέδιο που θέλουμε, το κόβουμε στο κοπτικό μηχάνημα και τέλος το μεταφέρουμε στο ρούχο με την πρέσα. Είναι μια καλή λύση για μικρής παραγωγής τυπώματα τα οποία έχουν μεγάλη αντοχή στο χρόνο.

slider_cutter

 

Εδώ βλέπουμε ένα μηχάνημα κοπτικού βινυλίου πολύ καλής ποιότητας με το οποίο μπορούμε να κατασκευάσουμε διάφορα σχέδια.

 

 

 

Μια άλλη πολλή καλή τεχνική η οποία έχει πολύ όμορφα αποτελέσματα είναι η τεχνική εξάχνωσης χρώματος (DYE SUBLIMATION) με την οποία το χρώμα μεταφέρεται στο ρούχο με τη μέθοδο εξάχνωσης. Το μειονέκτημα είναι πως μπορεί να τυπωθεί μόνον σε λευκά μπλουζάκια τα οποία αναγκαστικά θα πρέπει να έχουν στη σύνθεση τους πλαστικό.

SublimationPrinter

 

 

εδώ βλέπουμε έναν εκτυπωτή που τυπώνει σε ειδικό χαρτί και χρησιμοποιείτε για τη μέθοδο εξάχνωσης χρώματος

author-avatar

About Σάββας Σαμαρτζίδης

Ονομάζομαι Σαμαρτζίδης Σάββας και είμαι ιδιοκτήτης της επιχείρησης SavvasPrint από το 2010. Έχω σπουδές στην πληροφορική και στην ανάπτυξη εφαρμογών βάσεων δεδομένων. Επίσης έχω πιστοποιημένο πτυχίο ως ειδικός εφαρμογών με πολυμέσα. Στόχος μου είναι η απόλυτη εξυπηρέτηση του πελάτη και η συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών.