Άρθρα - νέα

Σφραγίδα κατασκευή

Σφραγίδες κατασκευή

Σφραγίδα κατασκευή και ιστορία

Σφραγίδα κατασκευή και ιστορία. Η σφραγίδα είναι αποτύπωση που εκτυπώθηκε, δημιουργήθηκε ανάγλυφα, ή προσαρτήθηκε σε έγγραφο (ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο) με σκοπό να το πιστοποιήσει, αντί ή μαζί με την υπογραφή. Με τον όρο σφραγίδα μπορούμε να περιγράψουμε και τη συσκευή που χρησιμοποιείται για να κατασκευαστεί αυτή η αποτύπωση.

Η σφραγίδες χρησιμοποιούνται πάρα πολλά χρόνια πριν για το γνήσιο και πρωτότυπο έγγραφο και έχουν ισχύ νομική μαζί με την υπογραφή. Είναι απαραίτητη για μια επιχείρηση, καθώς ο κάθε επαγγελματίας θα πρέπει να έχει μια σφραγίδα στο κατάστημα του.

Το κατάστημα μας εξειδικεύεται στο χώρο της σφραγίδας από το 2010 και έχει πελάτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μπορούμε να κατασκευάσουμε άμεσα σφραγίδες όλων των τύπων όπως θα δείτε παρακάτω. Σαν κατηγορίες σφραγίδων υπάρχουν οι εξής:

 • Αυτόματες σφραγίδες κειμένου
 • Αυτόματες σφραγίδες κειμένου – ημερομηνίας
 • Αυτόματες σφραγίδες κειμένου – αριθμών
 • Αυτόματες σφραγίδες ημερομηνίας
 • Αυτόματες σφραγίδες αριθμών
 • Αυτόματες σφραγίδες τύπου στυλό
 • Αυτόματες σφραγίδες ατσάλινες (μπορείτε να δείτε εδώ)
 • Ξύλινες σφραγίδες (μπορείτε να δείτε εδώ)
 • Σφραγίδες στρόγγυλες αυτόματες και ξύλινες
 • Σφραγίδες αυτόματες ή ξύλινες για πολιτικούς μηχανικούς (8Χ3cm με πλαίσιο)
 • Σφραγίδες αυτοκατασκευαζόμενες για να τις φτιάξετε μόνοι σας (μπορείτε να δείτε εδώ)

Σφραγίδα κατασκευή

Στην εικόνα φαίνεται η δημιουργία μιας σφραγίδας με το χέρι όπως γινόταν τα παλαιότερα χρόνια

Κατασκευή της σφραγίδας.

Η κατασκευή της σφραγίδας στα παλαιότερα χρόνια αποτελούσε μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία για τους κατασκευαστές. Χρησιμοποιούσαν μήτρες με τις οποίες κατασκεύαζαν κάθε γράμμα της σφραγίδας ξεχωριστά και στο τέλος τα συναρμολογούσαν για να φτιάξουν την πρόταση.

Στις μέρες μας υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κατασκευαστεί μία σφραγίδα. Υπάρχει η τεχνική του πολυμερισμού, η οποία γίνεται με υγρή ρητίνη που εγχέεται πάνω σε μια πλάκα η οποία έχει εκτυπωμένα τα στοιχεία της σφραγίδας και η υπόλοιπη είναι σκούρο χρώμα για να μη περνάει το φως. Από πάνω υπάρχει μια μεγάλη λάμπα που βγάζει UV φωτισμό και έχει ως αποτέλεσμα να πολυμερίζεται όποιο σημείο δεν έχει σκούρο χρώμα στην πλάκα. Η πλάκα μπορεί να είναι από τσίγκο ή από διαφάνεια. Μόλις τελειώσει η διαδικασία, αφαιρούμε την πλάκα και ξεπλένουμε καλά την υγρή ρητίνη που δεν έχει πολυμεριστεί. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η δημιουργία ενός στερεού τμήματος μετά από επεξεργασία που αποτελεί τη σφραγίδα.

Ο πλέον σύγχρονος τρόπος κατασκευής σφραγίδας είναι η χάραξη καουτσούκ με τεχνολογία Laser Co2. Ο τρόπος αυτός είναι ο καλύτερος αυτή τη στιγμή γιατί μπορεί να δημιουργήσει σφραγίδα με ανάλυση 1200dpi. Απίστευτη λεπτομέρεια, δημιουργία λογότυπου σε σφραγίδα και πολλά άλλα δύσκολα που θα γινόταν με τη χρήση του πολυμερισμού. Η τεχνολογία του Laser είναι σαφώς καλύτερη αλλά στοιχίζει πολύ περισσότερο σε σχέση  με οποιαδήποτε τεχνική. Σημαντικό ρόλο παίζει και η επιλογή του Laser που χρησιμοποιεί ο κατασκευαστής γιατί ανάλογα με την εταιρεία έχουμε και την ανάλογη αξιοπιστία. Αυτή τη στιγμή οι κορυφαίες εταιρείες που κατασκευάζουν Laser είναι η Epilog που είναι η δική μας επιλογή στο κατάστημα μας, η Trotec, Universal και άλλες.

Epilog co2 helix

Εδώ βλέπουμε ένα σύγχρονο μηχάνημα χάραξης Laser Co2 Epilox που διαθέτουμε στο κατάστημα μας.
Δείτε ένα βίντεο πως γίνεται η χάραξη μιας σφραγίδας με Laser πατώντας εδώ

author-avatar

About Σάββας Σαμαρτζίδης

Ονομάζομαι Σαμαρτζίδης Σάββας και είμαι ιδιοκτήτης της επιχείρησης SavvasPrint από το 2010. Έχω σπουδές στην πληροφορική και στην ανάπτυξη εφαρμογών βάσεων δεδομένων. Επίσης έχω πιστοποιημένο πτυχίο ως ειδικός εφαρμογών με πολυμέσα. Στόχος μου είναι η απόλυτη εξυπηρέτηση του πελάτη και η συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών.